Britse pers laaiend enthousiast over Goedele Liekens

Ongeveer 1,4 miljoen Engelse tv-kijkers hebben donderdagavond de eerste aflevering van "Sex in class" bekeken. De reacties op het Engelse voorlichtingsprogramma van Goudele Liekens zijn bijzonder lovend. Kwaliteitskranten als The Times en The Guardian zijn onder de indruk van "nieuwe heldin die onze kinderen en hun toekomstig liefdesleven zal redden".

De uitzending van eerste aflevering van "Sex in class" op Channel 4 in Groot-Brittannië van Goedele Liekens is niet onopgemerkt voorbij gegaan in Engeland. De Britse pers is laaiend enthousiast over de manier waarop de Belgische seksuologe de Britse bevolking voorlicht.

"De Belgische seksuologe Goedele Liekens komt naar hier om onze kinderen te redden. En hun toekomstige liefdesleven ook", schrijft The Guardian.

Ook andere kranten als The Times en The Daily Telegraph hebben het over een "briljante vrouw" die de Britse jeugd leert hoe om te gaan met seksualiteit. "Ik vind dat degelijke seksuele opvoeding een tegengewicht moet bieden tegen alle rotzooi die tieners tegenwoordig op het internet vinden", zei Liekens eerder deze week aan onze redactie.

De aanpak van Goedele Liekens in het programma "Sex in class" wordt gesmaakt. De eerste aflevering lokte 1,4 miljoen kijkers en de Britse openbare omroep BBC heeft al aangegeven dat de zender graag zou willen samenwerken met Liekens.

In Het Laatste Nieuws zegt Liekens dat ze zich de aandacht laat welgevallen. "Ergens is het spijtig dat mij dit nu op mijn 52e overkomt. Op mijn 30e zou ik onmiddellijk naar Londen verhuisd zijn, terwijl ik het nu alleen maar heel plezant vind. Ik heb nul ambitie om hier een tv-carrière uit te bouwen, maar ik zeg ook niet nee tegen andere programma's", klinkt het.