Festival Dranouter beleeft topdag

Festival Dranouter beleeft een topdag op met 13.000 bezoekers. Daarmee is de tweede festivaldag volledig uitverkocht. Dat zegt organisator Bavo Vanden Broeck.
Eerder vandaag stond Intergalactic Lovers op het podium.

"We zijn op weg naar een topeditie", zegt Vanden Broeck vanavond. Bij aanvang van deze 41e editie zag het er naar uit dat vooral zaterdag veel volk zou trekken, en dat blijkt ook het geval. "We hebben daarnet een bordje uitgehangen met uitverkocht." Het goede weer is een belangrijke factor in het succes. Voor morgen, de slotdag met Amen Ra en Flogging Molly, is er wel nog plaats. "We zitten op schema om die 40.000 bezoekers naar Dranouter te halen."

Volgens de organisatie hangt er een heel goede sfeer. Het festival koos er dit jaar voor om het terrein dichter bij het dorp te brengen. "En met succes. De mensen vinden ook hun weg naar de kleinere locaties, zoals de kerk, wat heel fijn is. De kerk zat iedere keer vol", aldus Vanden Broeck.

Ook het warme weer speelt het festival geen parten, integendeel. "Met de schaduwpartijen en gratis water hebben we amper problemen gehad. Ook onze ecologische troeven, zoals de strobalen waarin geplast mag worden, slaan aan, al moeten we dat uiteraard nog onderwerpen aan een grondige evaluatie", besluit Vanden Broeck.

Vanavond mag de Belgische rockformatie Triggerfinger nog het beste van zichzelf geven.