Formule 1-legende opgegraven voor vaderschapstest

In Argentinië zijn de stoffelijke resten van racepiloot Juan Manuel Fangio opgegraven, die 20 jaar geleden is overleden. Twee mannen van meer dan 70 beweren onafhankelijk van elkaar dat ze een zoon van hem zijn en hebben een vaderschapstest geëist.

De opgraving vond vrijdag plaats op het kerkhof van Balcarce, 400 kilometer ten zuiden van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. De resultaten van het onderzoek zullen binnen de 60 dagen bekend zijn.

De vijfvoudige F1-wereldkampioen Fangio overleed in 1995, op 84-jarige leeftijd. Hij was nooit getrouwd en heeft officieel geen kinderen. Twee mannen hebben onafhankelijk van elkaar een vaderschapstest geëist.

Een van hen is voormalig Formule 3-piloot Oscar Espinosa, 77 jaar oud. De andere man heet Ruben Vazquez. Hij is 73 en zegt geen financiële beweegredenen te hebben. Vorige maand had de rechter ermee ingestemd om het lichaam van Fangio op te graven.

Fangio werd wereldkampioen Formule 1 in 1951, 1954, 1955, 1956 en 1957. Zijn record bleef overeind tot 2003, toen Michaël Schumacher het verbrak.