Gratis muziekfestival lokt 8.000 bezoekers naar Genk

5.000 muziekliefhebbers zijn naar het Absolutely Free Festival in Genk afgezakt. Gisteren lokte het festival al 3.000 bezoekers. Zo bevestigt het gratis concept zijn waarde als verfrissend, alternatief ontdekkingsfestival van allerhande genres voor een breed publiek.

Het Absolutely Free Festival in Genk kende ook op vandaag een bijzonder straffe editie. De wispelturige weergoden bleven de tweede festivaldag achterwege, waardoor ruim 5.000 bezoekers uit heel België en het buitenland naar de cultuursite C-Mine waren afgezakt. Daarbij opvallend veel jonge gezinnetjes, met kinderkoetsen en gehoorbescherming voor de allerkleinsten. Een gevolg van de laagdrempeligheid van het festival, dat gratis toegankelijk was bij inlevering van 3 gebruikte batterijen.

Het brede publiek kreeg binnen- en buitenlandse (indie)-gitaarmuziek voorgeschoteld. De legendarische headliner Wire schoot de hoofdvogel af, terwijl de jongelingen van Iceage, Bed Rugs, Peter Broderick en Double Veterans het publiek in de vooravond in vervoering brachten. Hoogtepunten in de namiddag, die volgestouwd werd met Belgisch opkomend talent, waren onder meer I Will, I Swear, La Jungle, Supergenius en Lohaus.

De organisatoren blikken terug op een geslaagde editie van Absolutely Free Festival. Het weer was doorgaans ideaal, de opkomst groter dan verwacht en incidenten bleven uit.