Koppel sterft in woestijn, zoontje gered door laatste waterslokjes

Een koppel Franse toeristen is om het leven gekomen in de woestijn in New Mexico, in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Hun 9-jarig zoontje overleefde het drama wel, dankzij de laatste restjes water die ze hem hadden aangereikt.

Het Franse gezinnetje "dat altijd van reizen had gehouden", trok afgelopen dinsdag richting het nationaal park van White Sands. Met temperaturen van om en bij de 38 graden, werd de hitte hen te veel. "Ze hebben de omstandigheden onderschat", aldus de autoriteiten.

Het was tijdens een routinecontrole dat de opzichters het drama ontdekten. Eerst troffen ze het levenloze lichaam van de moeder aan. Op het fototoestel dat de vrouw bij zich had, vonden ze foto's waarop haar man en zoon te zien waren. De opzichters besloten verder te zoeken, waarop ze even later het levenloze lichaam van de vader van het gezin aantroffen.

Daar vlakbij lag ook het negenjarig zoontje van het koppel. Hij was nog bij bewustzijn, al was hij wel gedehydrateerd. De jongen is intussen aan beterhand, zegt zijn grootvader aan Le Parisien. "David en Ornella zouden hun laatste restjes water aan Enzo hebben gegeven."