Na Palestijnse peuter, ook vader overleden door aangestoken brand

De vader van de 18 maanden oude peuter die vorige week om het leven kwam bij een aangestoken brand op de Westelijke Jordaanoever, is bezweken aan zijn verwondingen. De brand wordt beschouwd als een vergeldingsactie door joodse extremisten.

Het was een woordvoerder van het Soroka-ziekenhuis in Israël die bevestigde dat de man is overleden. Net na de brand had president Reuven Rivlin de man en zijn vrouw in het ziekenhuis bezocht. De president vroeg zich toen openlijk af of de daders hun menselijkheid hadden verloren.

Israël neemt intussen de eerste stappen voor een nultolerantiebeleid tegenover joodse extremisten. Zo werd een terreurverdachte zonder proces in de cel gestopt, een maatregel die tot dan toe alleen voor Palestijnen gold.