Piloot en crew van vliegtuig hadden glaasje te veel op

Een piloot van de Letse luchtvaartmaatschappij Air Baltic en drie leden van de bemanning zijn in de Noorse hoofdstad Oslo van een vliegtuig gehaald. Ze hadden meer dan de wettelijke limiet van 0,2 promille in hun bloed. Dat heeft de Noorse politie bekendgemaakt.
Jens Meier/laif

Het vliegtuig stond met 109 passagiers klaar voor vertrek voor een vlucht tussen Oslo en de Griekse stad Chania. Na een anonieme tip werd de crew aan een ademtest onderworpen.

Vier van de vijf crewleden testten positief. De piloot, zijn copiloot en twee stewardessen -alle vier Letten werkend voor luchtvaartmaatschappij Air Baltic- zaten boven de wettelijke limiet van 0,2 promille.

De vier betrokkenen werden overgebracht naar het ziekenhuis voor bijkomende bloedtesten. Als de feiten worden bevestigd, riskeren de vier een gevangenisstraf tot twee jaar.