Theater Aan Zee lokt 120.000 bezoekers

Het tiendaagse festival Theater Aan Zee heeft ongeveer 120.000 bezoekers gelokt. Op de laatste dag werden ook de laureaten van deze editie bekendgemaakt.

Het festival presenteerde 161 verschillende projecten met in totaal 753 opvoeringen op liefst 55 locaties. Een vierde van de voorstellingen was gratis. Voor de overige haalde het festival een zaalbezetting van 85 procent. Daarmee doet het event het beter dan vorige jaren.

Er was een vernieuwd Familiepark, met voorstellingen voor jong en oud. Dankzij het mooie weer werd ook Café Koer in het Leopoldpark een groot succes.

Aan het einde van het festival werden ook een aantal prijzen uitgedeeld. De TAZ-KBC Jongtheaterprijs ter waarde van 10.000 euro werd gewonnen door Alexander Vantournhout en Bauke Lievens met de voorstelling "Aneckxander". Zij kregen ook de publieksprijs. De ARTES Jongtheaterschrijfprijs werd gewonnen door Hannah De Meyer voor "Solace". De jonge muziekband One Bird Orchestra mocht de TAZ Jongmuziekprijs mee naar huis nemen. De jeugdjury van Mu-zee-um, de kunst-educatieve organisatie in Oostende, koos voor "Über-ich" van Michai Geyzen en Laika.

Volgend jaar wordt een verjaardagseditie. De twintigste Theater Aan Zee zal plaatsvinden van 28 juli tot en met 6 augustus. Het wordt een feestelijke editie, belooft artistiek leider van Theater Aan Zee, Luc Muylaert.