26.500 bezoekers voor hernieuwde, driedaagse festival Linkerwoofer

Linkerwoofer, het pop- en rockfestival op de Antwerpse Linkerscheldeoever, heeft het afgelopen weekend haar elfde editie beleefd. Zo'n 26.500 bezoekers kwamen naar de Boeienweide, met haar feeërieke uitzicht op de Scheldestad. Het festival was voor het eerst betalend, en de organisatie spreekt na een sabbatjaar van "een nieuwe start".
Sven Michiels - Photography

Op de nieuwe, extra festivaldag op donderdag trokken zo'n 7.500 muziekfans naar de linkeroever voor Arsenal, Magnus en Ostyn. Vrijdag traden voor 8.000 toeschouwers onder meer Mintzkov en Daan op. Op zaterdag, de langste festivaldag, daagden 11.000 muziekliefhebbers op voor onder meer Admiral Freebee en Novastar. De elfde editie wordt zaterdagnacht nog afgesloten met plaatjes uit de eclectische collectie van het Antwerpse dj-duo Discobaar A Moeder.

Tijdens de vorige editie zakten naar schatting 35.000 festivalgangers naar het evenement af. Volgens de organisatie kan het aantal van dit jaar deels verklaard worden doordat men nauwkeuriger kon tellen. "We hadden dit jaar ongeveer dertigduizend bezoekers in gedachten.

Er was een goede vibe en we hadden drie toffe dagen. Zo zitten we erg dicht in de buurt met wat we in gedachten hadden", zegt Stijn Doggen, organisator van het door zo'n 350 vrijwilligers gedragen festival. "Hiermee hebben we het gevoel dat een nieuwe start is gemaakt die als basis voor nog wel tien nieuwe Linkerwoofers kan dienen. We willen er absoluut mee doorgaan", besluit hij.