"Een kuise opmerking is zo'n zonde van de tijd"

Ze mag zich intussen dan opgewerkt hebben tot een van de leading ladies van Hollywood, Anna Kendrick wordt evenzeer geroemd als een van de Twitter-koninginnen. En dat vooral omdat ze daar ongemeen grappig uit de hoek kan komen. Vandaag wordt de actrice, met onder meer een Oscar- en Golden Globe-nominatie achter haar naam, 30. Daarom deze selectie van grappige tweets, aangevuld met een aantal quotes uit recente interviews.

"Het interesseert me geen reet als men vindt dat ik te ver ga in mijn tweets. Je kan hooguit 140 karakters gebruiken. Er is dus heus niet zoveel dat ik kan zeggen waarvan ik later dan spijt zou hebben. Al moet ik toegeven dat ik sommige tweets toch liever niet had gepubliceerd gezien, omdat ik achteraf vond dat ik ze nog krachtiger had kunnen formuleren." (lifestylewebsite Nylon, januari 2015)

"Ik hou van humor. Maar mannen die voortdurend grappen maken, nee, dat is een afknapper. Ik denk dan altijd: "Zou het jou lukken om 10 minuten eens geen grap te maken? Heb je een persoonlijkheid die verder gaat dan de eeuwige grapjas op een feestje? Maak je ook van die sarcastische grappen tijdens de daad?"" (Nylon)

"Hoe zotter ik op Twitter doe, hoe gelukkiger ik ben. Als ik aan iets geks denk, probeer ik eerst een kuise versie te verzinnen. maar dat is zo’n zonde van de tijd. Dus ik denk dat er ouders zijn die mijn tweets niet zo weten te waarderen. Ach, ik heb "Pulp fiction" gezien toen ik 11 was, en uiteindelijk ben ik toch goed terechtgekomen. Ik denk dat mijn volgers de fucks in mijn tweets wel aankunnen." (Time, november 2014)

"Juist door Twitter vinden velen mij nu cool. Ik wou dat ik dat al geweten had toen ik nog op de middelbare school zat." (Glamour, mei 2015)

"Ik kijk er heus wel naar uit. Toen ik 29 werd, dacht ik: “Waarom kan ik niet 2 opeenvolgende jaren 30 zijn?” Ik heb altijd gedacht dat ik het er moeilijk mee zou hebben, want dat zegt toch iedereen dat er gebeurt. Maar ik voel me goed en ben er blij om dat ik eindelijk volwassen ben. Of dat ik dat althans probeer te doen." (The Independent, februari 2015)

"Er zijn momenten dat ik me voel als een kind in een volwassen, of eerder, een half-volwassen lichaam. Maar dan zijn er ook momenten dat ik 30 wil zijn, want dan kan ik dingen zeggen als: “Hela, ik ben 30. Voor zo’n onzin heb ik geen tijd. Fuck off!!" (Glamour)

Anna Kendrick werd in 2010 genomineerd voor een Oscar in de categorie van "Beste vrouwelijke bijrol" voor haar rol in "Up in the air". Die nominatie wist ze niet te verzilveren, maar op de MTV Movie Awards mocht ze wel voor die rol een beeldje in ontvangst nemen. Bij het tienerpubliek werd ze bekend door haar rol van Jessica Stanley in de Twilight-films. Daarnaast schitterde ze in onder meer "Pitch perfect" en "Into the woods". Ze scoorde in 2013 een wereldhit met “Cups (when I’m gone)".

lees ook