"Israel doet alles om de moordenaars te pakken"

De Israëlische politie heeft verschillende verdachten opgepakt van de brandstichting in een Palestijnse woning op de Westelijke Jordaanoever. Daarbij kwam een peuter en vader om, wellicht door toedoen van joodse kolonisten. Volgens premier Netanyahu zal Israël alles doen om de moordenaars te pakken.

Bij de aanslag kwam een kind om en zaterdag overleed ook de vader van het getroffen gezin. "Netanyahu ging op bezoek bij de familie. "Toen ik het gezin ging opzoeken in het ziekenhuis heb ik ze beloofd dat we alles in het werk stellen om de moordenaars te vatten", zegt hij. "En dat doen we."

De veiligheidsdiensten vermoeden dat de aanslag gepleegd werd door extremistische kolonisten. Vandaag schrijft de Jerusalem Post dat verschillende Israëliërs in dit onderzoek zijn aangehouden.

Sinds een paar dagen treedt Israël hard op tegen zulke kolonisten. In verschillende gevallen werd gebruikgemaakt van de "administratieve hechtenis", die het mogelijk maakt iemand zonder aanklacht op te sluiten - zoals overigens al langer gebruikelijk was voor Palestijnen. Er zijn nu in totaal drie extremisten opgepakt.