Alcatraz Metal Festival lokt 13.000 bezoekers

Het Alcatraz Metal Festival heeft ongeveer 13.000 bezoekers naar Kortrijk gelokt. "Een gestage groei", melden de organisatoren van het metalfestival tevreden.
JOpix.be

Vorig jaar kwamen 10.000 hardrock- en metalliefhebbers naar Alcatraz Metal Festival. Dit jaar waren er een pak meer bezoekers. De organisatie vermoedt dat het totaalconcept waaraan ze gewerkt heeft, aanslaat.

"De eyecatcher van het festival was dit jaar ongetwijfeld het podium, volledig in het gevangenisthema", zegt persverantwoordelijke Bernard De Riemacker zondag. "We kunnen zeker spreken van een succes. De precieze cijfers zijn nog niet binnen, maar we kregen naar schatting 13.000 bezoekers over de vloer tijdens het festivalweekend."

Dit jaar verhuisde het festival naar een nieuwe locatie, op de Lange Munte. Er waren amper klachten van de omwonenden en geen noemenswaardige incidenten. Politiezone Vlas hield een oogje in het zeil, maar moest volgens De Riemacker niet ernstig ingrijpen.

Gedurende het Alcatrazweekend traden 19 bands aan. Alle genres binnen de metalmuziek kwamen daarbij aan bod.

JOpix.be