Bijna 400 PKK-rebellen gedood in twee weken tijd

Ongeveer 390 strijders van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK zijn de afgelopen twee weken gedood bij Turkse luchtaanvallen. 400 anderen raakten gewond. Dat meldt het Turkse persagentschap Anatolie. Bij de doden zouden vier leiders zijn, alsook 30 vrouwelijke rebellen.

Enkele weken geleden besliste Turkije om terreurgroep IS harder aan te pakken. In zijn "oorlog tegen het terrorisme" pakte het land tegelijkertijd  de Koerdische afscheidingsbeweging PKK harder aan.

De verschillende luchtaanvallen zouden vooral die laatste beweging als doelwit hebben gehad. Volgens Anatolie zou het om "tientallen" luchtaanvallen gaan, terwijl slechts drie luchtaanvallen tegen terreurgroep IS waren gericht.

"Zeker 390 rebellen kwamen om, 400 anderen raakten gewond, onder wie 150 zwaargewond", aldus het persbureau die zich naar eigen zeggen baseert op veiligheidsbronnen. Maar ook de PKK heeft de afgelopen weken niet stilgezeten. Bij een nieuwe reeks van terreur zijn al zeker 20 mensen om het leven gekomen. Volgens persagentschap Dogan zou er vannacht nog een politieagent zijn gedood bij een aanval in de stad Midyat.