Brandgeur aan de kust afkomstig van brand in Brugge

De brandweer van De Haan, Knokke en Oostende heeft vanochtend meerdere meldingen van geurhinder binnengekregen. Een specifieke brandhaard werd niet gevonden, de brandgeur zou dan ook afkomstig zijn van een brand van gisteren, in een houtverwerkend bedrijf in Brugge.

Een ladder van 30 meter werd uitgeschoven om de omgeving visueel te controleren, maar er werd niets gevonden.

Brand bij houtverwerker in Brugge

Gisterochtend heeft een brand gewoed bij houtverwerker Geldof Recycling. Een voorraad houtpulp heeft daarbij vuur gevat. De brand was vrij snel onder controle, maar de brandweer had de handen vol met het blussen van de laatste resten houtpulp. Door de brand kwam heel wat witte rook vrij, volgens de brandweer "niet van het meest schadelijke type". Toch raadde ze buurtbewoners aan om ramen en deuren gesloten te houden.