Meerdere doden na botsing tussen watervliegtuig en helikopter vlakbij Moskou

Bij een botsing tussen een watervliegtuig en een helikopter zijn in de buurt van Moskou zeker zes mensen om het leven gekomen. Het ongeval deed zich voor boven het Istra-stuwmeer, ten westen van de Russische hoofdstad.

Er wordt nog naar drie mogelijke vermisten gezocht. Maar er bestaat onduidelijkheid over het precieze aantal inzittenden van de helikopter en van het watervliegtuig. Een van dodelijke slachtoffers is een meisje van veertien jaar. De hulpdiensten konden haar uit het water halen, maar zijn er niet in geslaagd om haar te reanimeren.

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. Maar volgens lokale media had de piloot van het watervliegtuig, dat wellicht toeristen aan boord had, enkele gevaarlijke manoeuvres uitgevoerd toen hij over het meer vloog.