Ontslagen adviseur van Trump zegt dat hij zelf is opgestapt

De controversiële Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zegt dat hij zijn politiek raadgever Roger Stone heeft ontslagen, maar Stone ontkent dat en zegt dat hij uit eigen beweging is opgestapt. Het is de zoveelste episode in een tumultueuze politieke soap met Trump in de hoofdrol.

Het lijkt erop dat de motor van de presidentiële campagne van Trump begint te sputteren. De man krijgt het meeste media-aandacht van alle Republikeinse presidentskandidaten en blijkt vrij goed te scoren bij een deel van het conservatieve kiespubliek. Dat heeft veel te maken met zijn ongezouten uitspraken, die volgens velen dom, lomp en kwetsend zijn.

Tegelijkertijd stuiten zijn uitspraken een ander deel van het kiespubliek tegen de borst, blijkbaar ook in eigen kring. "Jammer genoeg hebben de controverse rond zijn persoonlijkheid en zijn provocatieve uitspraken zo'n peil bereikt dat de aandacht van de boodschap is afgeleid", schrijft Roger Stone in zijn ontslagbrief. "Daarom wil ik niet langer deel uitmaken van uw campagneploeg."

Corey Lewandowski, de campagneleider van Donald Trump, zegt dat hij de ontslagbrief nooit heeft ontvangen. "Mijnheer Trump heeft Roger Stone gisteren ontslagen", zegt een campagnewoordvoerder, die het verder nog heeft over een succesvolle campagne. Volgens de man wilde Stone de campagne in zijn eigen voordeel misbruiken.

Stone heeft overigens wel enige ervaring. Zo was hij onder meer raadgever van oud-president Richard Nixon.

De controverse rond zijn uitspraken blijkt nu ook in het campagneteam van Donald Trump zelf binnen te dringen, in die mate dat er zelfs een meningsverschil ontstaat over wie wie heeft ontslagen. Afwachten of dergelijk geredetwist 's mans populariteit geen parten zal spelen.