Personenwagen en politiecombi crashen na achtervolging

In de Limburgse gemeente Diepenbeek zijn een personenwagen en een politiecombi gecrasht na een achtervolging. Twee passagiers uit de personenwagen zijn opgepakt, een derde passagier, diegene waar de politie op zoek naar was, is kunnen vluchten. Twee politiemannen en een verdachte raakten bij de politieactie lichtgewond.
Nicolas Maeterlinck

De achtervolging was volgens het parket begonnen in de stad Bree. In Diepenbeek, meer dan 30 kilometer verder, reden de verdachten zich vast in een doodlopende straat. Ze belandden vervolgens in de gracht. De combi kon hen nipt ontwijken, maar is uiteindelijk ook gecrasht. 

Twee mannen die in de personenwagen zaten, zijn na de crash gearresteerd. De eigenaar van de auto kon ontsnappen. Hij was overigens de persoon naar wie de politie op zoek was. Hij moet nog een gevangenisstraf uitzitten.

Het parket voert nog een onderzoek.