Politie schiet opnieuw ongewapende zwarte Amerikaan dood

Kort voor de eerste herdenking van de dood van Michael Brown heeft een blanke agent opnieuw een ongewapende Afro-Amerikaan gedood, ditmaal in Arlington in Texas.
Archiefbeelden van protest tegen het politiegeweld.

Het slachtoffer, Christian Taylor, zou met zijn Jeep door het raam van een showroom van een garage in het Texaanse Arlington gereden zijn.Twee agenten werden kort daarna ter plaatse gestuurd wegens een vermeende inbraak. De zaak escaleerde toen de 19-jarige niet inging op vragen van de agenten om zich over te geven, zei politiecommissaris Will Johnson op CNN.

Vervolgens kwam het tot een schermutseling, waarop een van de twee agenten vier keer op de ongewapende man heeft geschoten. De agent in kwestie, de 49-jarige Brad Miller is op administratief verlof, maar nog niet ondervraagd.

"Met de feiten die we nu hebben kunnen we nog niet alle vragen beantwoorden of alle zorgen te verlichten", aldus Johnson nog. "Als blijkt dat dit niet gerechtvaardigd was of toegestaan onder de wet, dan zullen er gevolgen zijn." Miller was sinds september 2014 bij de politie, en werkte nog onder begeleiding van een collega.

Taylors vader reageerde al op de lokale zender KTVT. "Wat hij gedaan heeft, was op geen enkele manier goed. Maar een ongewapende man neerschieten? Je bent politieagent, je bent getraind om een man met de handen te overmeesteren. Je hebt daarvoor tasers, wapenstok en wat weet ik nog allemaal."