Mexicaanse burgerrechtenactivist vermoord

Een Mexicaanse activist die betrokken was bij de zoektocht naar de 43 vermiste studenten is vermoord in de buurt van Acapulco. Het gaat om Miguel Ángel Jimenez Blanco. Zijn lichaam werd teruggevonden in de buurt van zijn woning.

Het werd aangetroffen in zijn eigen taxi, langs de kant van de weg ter hoogte van het dorp Xaltianguis. Hij was in het hoofd geschoten. De 45-jarige Jimenez richtte in 2013 een burgerrechtenbeweging op tegen het geweld van de drugskartels in het land. Als dusdanig was hij ook betrokken bij de zoektocht naar 43 vermiste studenten sinds september vorig jaar. Hij nam zelf actief deel aan zoektochten in de staat Guerrero, met de families van de studenten.

De 43 studenten volgden les aan de normaalschool van Ayotzinapa toen ze door de lokale politie zouden zijn overgeleverd aan een drugsbende, op bevel van de lokale burgemeester. De studenten zouden zijn vermoord door de bende, maar tot nu toe is slechts één lijk teruggevonden.

Meest gelezen