Chiroleiding trakteert 12-jarigen op bier

Een vrouw uit Zedelgem is naar de politie gestapt om een klacht in te dienen tegen de chiroleiding van haar zoontje. De jongen van 12 jaar had op kamp bier te drinken gekregen. "Een traditie", zegt de leiding.

Toen de jongen thuiskwam van tweedaagse, vertelde hij aan zijn moeder dat hij twee glazen kriek gedronken had en dat dat mocht van de leiding. Wettelijk gezien is het verboden om alcohol te schenken aan jongeren onder de 16.

De leiding zegt dat het traditie is. De 12-jarigen krijgen al jaren hun eerste pintje als ze meegaan op de tweedaagse trektocht. "Twee pintjes voor kinderen tussen 12 en 13 jaar en vier voor de ouderen", zegt de groepsleidster in Het Nieuwsblad. Ze voegt eraan toe dat de kinderen niet verplicht werden om te drinken.

Chirojeugd Vlaanderen distantieert zich van het voorval. "Alcohol voor 12-jarigen kan nooit de bedoeling zijn", zegt persverantwoordelijke Leen Van Vaerenbergh. Ze gaan het voorval met de chirogroep in kwestie bespreken.

Meest gelezen