Onvoltooid werk van Tolkien wordt gepubliceerd

De Engelse uitgave van "The story of Kullervo" ligt op 27 augustus in de winkelrekken in Groot-Brittannië. Het nooit eerder uitgegeven werk van de Britse fantasyauteur J.R.R. Tolkien is een onafgewerkt verhaal dat de schrijver tijdens zijn studententijd heeft geschreven.
AP2006

De Britse fans van J.R.R. Tolkien hebben donderdag 27 augustus met stip aangeduid in hun agenda. Die dag wordt het onvoltooide manuscript van het verhaal "The story of Kullervo" van Tolkien voor het eerst uitgegeven in boekvorm.

Uitgeverij HarperCollins heeft gemeld dat het boek eerst wordt uitgegeven in Groot-Brittannië. In de VS wordt het eind oktober in de winkelrekken verwacht.

"The story of Kullervo" vertelt het verhaal van een weesjongen die als slaaf wordt verkocht en die zonder het te weten zijn tweelingzuster verleidt alvorens zelfmoord te plegen.

Meest gelezen