"Stop de publicatie van ongeautoriseerde foto's van prins George"

Kensington Palace heeft in een open brief een opmerkelijke oproep gelanceerd. Volgens prins William en zijn vrouw Kate is hun zoontje prins George opgejaagd wild. "We willen dat de paparazzi prins George met rust laten. Publiceer daarom geen ongeautoriseerde foto's van prins George meer", is te lezen in een brief van Kensington Palace op de website van het koningshuis.

In de Britse media zijn foto's van het eerste zoontje van prins William en Kate gegeerd goed. Foto's van de tweejarige George Alexander Louis zorgen voor stijgende omzetcijfers en dat hebben paparazzi goed begrepen.

In een open brief doen prins William en Kate een oproep om hun zoontje met rust te laten. Ze vragen aan de media in het algemeen om geen ongeautoriseerde foto's van de derde in lijn voor de Britse troonopvolging meer te publiceren. De brief is gepubliceerd op de website van Kensington Palace en werd verzonden naar verschillende mediahuizen, zowel in Groot-Brittannië als in het buitenland.

Volgens Kensington Palace zijn de fotografen de grens van het redelijke ver overschreden en gebruiken ze steeds meer drastische methodes om foto's van prins George te maken. Zo werd de auto van prins George verschillende keren gevolgd en werden kinderen ingezet om prins George in een speeltuin te bespieden.

De voorbije maanden hebben verschillende gespecialiseerde bladen paparazzi-foto's van Kate en prins George gepubliceerd. De foto's werden met krachtige telelenzen genomen. Kensington Palace wijst vooral met de vinger naar buitenlandse pulpbladen, maar vraagt ook aan de Britse media om geen ongeautoriseerde foto's te publiceren.