Eén pakt in het najaar uit met "T." en "Voor wat hoort wat"

Eén pakt in het najaar uit met nieuwe programma's, nieuwe gezichten en een andere netstijl. Onder de noemer "Bij Eén zit je goed" wil de zender een complete tv-avond aanbieden. Zo is er misdaad op zondag met Ella Leyers en Koen De Bouw in "T.", fictie in een luxebejaardentehuis met "Voor wat hoort wat", en "Het huis" waarin interviewer Eric Goens bekende gasten een dag opsluit en in het verleden graaft.

Vanaf 31 augustus zit Eén in een nieuw jasje. De VRT-zender zal er dan anders uitzien, met een nieuwe netstijl en logo (foto boven). De slogan luidt voortaan "Bij Eén zit je goed". In dat nieuwe jasje zitten nieuwe programma's en nieuwe gezichten. 

Bij de nieuwe programma's prijkt "Van Gils & gasten". Presentator Lieven Van Gils praat aan (een nieuwe) tafel met zijn gasten over alles wat er op dat moment in Vlaanderen en de wereld gebeurt.
Van Gils & gasten - maandag tot donderdag omstreeks 22.10 uur

In "Het huis" sluit interviewer Eric Goens (foto, bekend van "Kroost" op Vier) een gast 24 uur op en graaft in het verleden. Onder de gasten onder anderen Marieke Vervoort, Bart Peeters en  Luc Appermont.
Het huis - later dit najaar

"Merci Merckx" met Karl Vannieuwkerke zoekt de erfenis van Eddy Merckx. Vannieuwkerke spreekt met ploegmaats, rivalen, fans, familieleden en passanten.
Merci Merckx - elke dinsdag omstreeks 20.40 uur

Na "Birth day" brengt fotografe en journaliste Lieve Blancquaert  "Wedding day" en zoekt naar de vraag "Wat betekent het om op een bepaalde plek in de wereld te trouwen?"
Wedding day - later dit najaar

© VRT - Dries Teuwen
© VRT - Dries Teuwen

Fictie in "Voor wat hoort wat"

Saartje Vandendriessche presenteert natuurdocumentaires uit de BBC Earth-reeks in "Expeditie aarde". "Wereldsteden" volgt zes Vlamingen die verhuisd zijn naar een wereldstad om het er te maken.
Expeditie aarde - elke dinsdag omstreeks 21.30 uur
Wereldsteden - later dit najaar

In de fictiereeks "Voor wat hoort wat" komen vier jongeren na criminele feiten terecht in een luxebejaardenthuis als taakstraf. Tiny Bertels kruipt in de huid van de eigenares van het bejaardentehuis; Chris Lomme, Peter Faber, Marilou Mermans, Jaak Van Assche en Tuur De Weert vertolken de rollen van de bejaarden. Lize Feryn, Sahin Avci, Jacob Ooghe en Maxime Vandommele spelen de jonge delinquenten.
Voor wat hoort wat - elke donderdag omstreeks 21.15 uur

In "Het sterkste netwerk" strijden twee bekende Vlamingen met elkaar. Ze worden opgesloten in een container en kunnen overleven met de hulp van hun volgers. Joy Anna Thielemans (Jana uit "Thuis") leidt alles in goede banen.
Het sterkste netwerk - elke maandag omstreeks 20.40 uur

© VRT 2015

Tom Waes en Cath Luyten tonen hoe de kijker zich kan redden uit gênante sociale situaties in "Echt niet OK!". Ze illustreren samen met acteurs herkenbare situaties of laten de verborgen camera los.
Echt niet OK! - later dit najaar

Lieven Scheire presenteert "De allesweter", een spelprogramma waarin vier BV's het tegen elkaar opnemen. De vier spelen evenwel geen gewone quiz. Een van de kandidaten krijgt namelijk alle antwoorden via een oortje ingefluisterd.
De allesweter - later dit najaar

© VRT Jokko

Op zondag

Zondag is er plaats voor een misdaadreeks, "T.". Annelies Donckers (rol van Ella Leyers) is rechercheur bij de federale gerechtelijke politie en vraagt als oud-studente van professor Jasper Teerlinck (rol van Koen De Bouw) advies over een verkrachtingszaak.
T. - elke zondag omstreeks 21.20 uur

Tom Lenaerts keert op zondag terug als quizmaster van "Kalmte kan u redden". De kandidaten strijden tegen elkaar en tegen zichzelf: hun hartslag wordt gemeten. Wie rustig blijft, kan meer punten verdienen voor een goed antwoord.
Kalmte kan u redden - elke zondag omstreeks 20.25 uur

© rr

De vaste waarden & gevogelte

"Dagelijkse kost", "Blokken", "Iedereen beroemd" en 'Thuis" zijn vanaf 31 augustus opnieuw elke dag op post, net als "Het Journaal". Phara de Aguirre presenteert voortaan "Koppen", het nieuwe gezicht van "Koppen XL" is dan weer Danira Boukhriss-Terkessidis.

Linda De Win volgt de politiek in "Villa politica", Lieven Verstraete presenteert "De vrije markt". "De zevende dag" is er met Tim Pauwels en Ihsane Chioua Lekhli. 

"Voor hetzelfde geld" krijgt een derde seizoen. Jan Van Looveren, Britt van Marsenille en Thomas Vanderveken zijn elke woensdag opnieuw van de partij. Ook terug is het reportageprogramma "Via Annemie" van Annemie Struyf, "Ten oorlog II" waarin Arnout, Jonas en Mik naar Berlijn reizen en "Hallo televisie!" (later dit najaar). "Loslopend wild" breidt uit onder de titel "Loslopend wild & gevogelte": ook mannen moeten knokken om het einde van de dag te halen.

© VRT 2015

Wat met internationale reeksen?

Op vrijdag start het misdaadseizoen met de zeventiende reeks van "Midsomer murders", daarna volgen "Shetland", "George Gently" en "Hinterland". Vanaf 4 september zijn er nieuwe afleveringen van "Outlander" en vanaf 30 oktober is er de Britse oorlogsreeks "The crimson field".

In de week is er internationale fictie aan een tempo van één aflevering per avond. Het seizoen opent op 31 augustus met de Amerikaanse detectiveserie "Secrets & lies". Daarna volgen "Battle creek", "Complications" en het tweede seizoen van "The last ship".

Alle info over het najaar op Eén vindt u op www.een.be/najaar2015.

© rr

Meest gelezen