Producer van Dylan, Cash en Cohen overleden

De Amerikaanse muziekproducent Bob Johnston is op 83-jarige leeftijd overleden in Nashville. Johnston was verantwoordelijk voor de opname van verschillende iconische albums uit de Amerikaanse pop- en rockgeschiedenis.
Bob Johnston met Bob Dylan en Johnny Cash

De Amerikaanse muziekindustrie rouwt om het overlijden van muziekproducent Bob Johnston. De producer is op 83-jarige leeftijd overleden.

De muziekproducent maakte voor het platenlabel Columbia enkele iconische albums. Hij werkte samen met onder anderen Simon & Garfunkel, Johnny Cash, Leonard Cohen, Bob Dylan, The Byrds, Pete Seeger en Jimmy Cliff.

Tijdens de jaren 60 werkte hij met Bob Dylan aan diens albums "Highway 61 revisited", "Blonde on blonde", "John Wesley Harding" en "Nashville skyline".

Johnston overtuigde ook de gevangenisdirecteuren van Folsom en San Quenten voor de twee gevangenisalbums van Johnny Cash: "At Folsom prison" en "At San Quenten". De producer zat ook achter de knoppen toen Leonard Cohen zijn albums "Songs from a room" en "Songs of love and hate" opnam.

Meest gelezen