Sam De Bruyn presenteert avondblok op QMusic

Sam De Bruyn zal vanaf dit najaar de luisteraars van QMusic door de avondspits loodsen. De commerciële radiozender heeft vandaag zijn nieuwe programmatie bekend gemaakt. Sven Ornelis neemt zoals aangekondigd afscheid van het ochtendblok. Kürt Rogiers maakt zelf zijn voorlopige afscheid bekend.

De overstap van De Bruyn van Studio Brussel naar QMusic bracht op sociale media heel wat teweeg. Sam De Bruyn presenteerde gedurende 8 jaar verschillende programma's in verschillende slots. Hij was afgelopen najaar nog een van de gezichten van de solidariteitsactie Music for Life. Welk programma hij op QMusic zou presenteren, was tot vandaag nog niet bekend. 

De Bruyn krijgt het belangrijke avondblok, tussen 16 en 19 uur. Wim Oosterlinck, eveneens een voormalige Stubru-stem, schuift daardoor na verschillende jaren in de avondspits op naar het vroege namiddagblok tussen 13 en 16 uur.

Sam De Bruyn krijgt in de avondspits een vaste sidekick naast zich: Heidi Van Tielen, die tot vorig seizoen verschillende programma's presenteerde op JOE fm, het andere radionet van Medialaan.

"Voorlopig afscheid"

In de vernieuwde QMusicprogrammatie is niet voor alle vaste stemmen nog plaats. Presentator Kürt Rogiers, de sidekick was van Sven Ornelis tijdens de ochtend, valt uit de boot. 

Rogiers presenteerde het voorbije seizoen zijn eigen middagprogramma tussen 12 en 13 uur. Hij kondigde zijn "voorlopig afscheid" bij de zender zelf aan via Twitter.

Rogiers was 7 jaar actief bij de radiozender. Hij zal dit najaar wel nog te zien zijn op VTM, in het nieuwe seizoen van "The voice kids".

Ornelis en de nieuwkomer

Zoals eerder aangekondigd neemt Sven Ornelis na een lange carrière als ochtend-dj afscheid van het vroegste radioblok. Tussen 6 en 9 uur nemen zijn sidekick Maarten Vancoillie en hun voormalige nieuwsmeisje Dorothée Dauwe de ochtendshow van hem over.

Ornelis schuift door naar de voormiddag, tussen 9 en 12 uur. Hij brengt een programma met "muziek van vandaag en songs die je opnieuw wil horen".

Een tweede nieuwkomer, naast Sam De Bruyn, is muzikant en VTM-gezicht Sean Dhondt. Hij presenteert samen met vaste QMusicstem Marcia Bwarodi het avondblok tussen 19 en 22 uur. Dhondt maakte via Twitter ook duidelijk dat zijn overstap naar de radio het einde betekent van zijn carrière bij jongerenzender JIM. Hij blijft wel actief bij VTM.

"Tabula rasa"

Creatief directeur Erwin Deckers, die mee aan de wieg stond van de commerciële radiozender spreekt van een vergaande verandering. "Voor het eerst in 14 jaar QMusic doen we een tabula rasa en bouwen we een nieuwe zender", zegt hij. Deckers vergelijkt deze operatie met de hervormingen bij VTM, enkele jaren geleden.

Bij de "nieuwe smoel" van de zender hoort een nieuw logo en een nieuwe slogan. "Q is good for you" wordt vervangen door de slagzin "You make us Q". "De huidige generatie wil zelf bepalen hoe zijn merk eruit ziet", zegt Deckers daarover. QMusic blijft een hitzender, maar de smaak van de dj's wordt wel belangrijker.

De nieuwe programmatie gaat op maandag 31 augustus van start.

Meest gelezen