Katoen Natie viert 160e verjaardag in nagebouwde burcht

In Kallo heeft ondernemer Fernand Huts het startschot gegeven van drie weken van feestelijkheden rond de 160e verjaardag van zijn logistiek bedrijf Katoen Natie. Aan het kantorencomplex van Katoen Natie liet hij een middeleeuwse burcht en dorp optrekken waar hij nog tot 6 september dagelijks zowat 350 binnen- en buitenlandse genodigden uit verschillende sectoren ontvangt. Katoen Natie organiseert ook vier congressen en daarbij aansluitende toeristische uitstappen in Antwerpen.

Tien jaar geleden hield Katoen Natie ook al een groots opgezet, vier dagen durend feest voor 12.000 gasten naar aanleiding van de 150e verjaardag. Ditmaal worden de activiteiten en vooral de genodigden meer gespreid.

 

Het feest in Kallo is slechts een onderdeel van een programma dat al in juni van start ging en nog tot januari 2017 zal duren. Zo wordt er eind november nog een wereldcongres rond oudheidkundig textiel georganiseerd, komt er in december een nieuw boek over de geschiedenis van het bedrijf uit en is er volgend jaar een tentoonstelling in Gent over de "gouden tijden" van Vlaanderen.

Het hoogtepunt volgt echter de komende drie weken, onder de noemer "Poëzie, fantasie, magie". Katoen Natie liet (film)decorbouwer Kurt Loyens een middeleeuwse burcht nabootsen waar de genodigden van het ene culturele of kunstzinnige spektakel in het andere zullen tuimelen en uiteraard ook het nodige gastronomische plezier zullen beleven.

Een stijve, zakelijke bedoening mag het zeker niet worden. "Er zal geen enkele speech gegeven worden", zegt Huts. "Alles draait om beleving, met een combinatie van amusement, kunst en cultuur."

Meest gelezen