"Toewijzing opdracht nieuwe VRT-gebouw loopt nog steeds"

Volgens de krant De Standaard zal het architectenbureau Robbrecht & Daem het nieuwe gebouw van de VRT realiseren. De openbare omroep zelf laat in een reactie weten dat "de toewijzing van de architectuuropdracht van het nieuwe gebouw nog steeds loopt".
BELGA/CRABBE
Terras op 7e verdieping van Concertgebouw in Brugge.

Robbrecht & Daem werkte voor de opdracht samen met de jonge garde van Dierendonckblancke Architecten. Ook Arup en VK Engineering zitten in het team. Het bureau is voor het ontwerp uitgegaan van een cultuurgebouw, met diverse plekken voor publieke momenten. Het gebouw zou, vooral op het gelijkvloers, poreus en "doorwaadbaar" zijn.

De VRT benadrukt in een reactie op het artikel dat de procedure voor de toewijzing van de opdracht nog steeds loopt. "Er is nog geen beslissing genomen en er is geen overeenkomst met een van de vijf laureaten van de architectuurwedstrijd." De VRT laat weten dat een beslissing te verwachten valt voor eind september.

Robbrecht & Daem realiseerde eerder al het Concertgebouw in Brugge (foto boven) en is ook bekend als ontwerper van de stadshal in Gent.

Meest gelezen