Ketnet zet in op zaterdagochtendshow en nieuwe fictiereeksen

Vanaf maandag 31 augustus zit Ketnet in een nieuw kleedje. De VRT-jongerenzender krijgt een ander logo en een nieuwe studio, er zal nieuwe Vlaamse fictie te zien zijn en op zaterdagochtend is er "Ketnet swipe".
© VRT Joost Joossen

Met "Ketnet swipe", dat gepresenteerd wordt door een wisselend wrappersduo, op zaterdag, en de liveshow "Kingsize live" vernieuwt Ketnet zijn ochtendprogrammering in het weekend, de primetime voor kindertelevisie. ""Ketnet swipe" keert in elke aflevering één onderwerp binnenstebuiten", klink het. "Kingsize live" wordt gepresenteerd door Charlotte of Sander en wordt een "knettergekke live ochtendshow vol spelletjes, leuke babbels, zotte filmpjes,..."

Daarnaast zet Ketnet dit najaar in op fictie met vier gloednieuwe reeksen: "Welkom in de Wilton" (een humoristische reeks voor kinderen van 4 tot 8), "Nachtwacht" (drie tieners met bovennatuurlijke krachten binden de strijd aan met kwade wezens uit de onderwereld), "Trollie" (een kerstverhaal met een verdwaalde trol in de hoofdrol) en "De zoon van Artan" (een middeleeuws ridderverhaal, zie video hieronder).

Ketnet viert dit najaar ook 25 jaar Samson & Gert. Vanaf maandag 7 september worden afleveringen uit de oude doos uitgezonden. Op 7 september zijn Gert & Samson ook voor 1 keer omroeper op Ketnet.

De jongerenzender zet ook in op informatie en edutainment, met "De geonauten" (een avontuurlijk spelprogramma waarin Ketnetters op kamp gaan met BV's en opdrachten rond de millenniumdoelen uitvoeren, zie video hieronder) en "Ben ik familie van?". "Oude taart" is dan weer een "smakelijke quiz" met Marcel (Robrecht Vanden Thoren). Uiteraard keren ook de informatieprogramma's "Karrewiet" en "Karrewiet plus" terug.

Meest gelezen