Tuymans selecteert Belgische kunst voor expo in Londen

Luc Tuymans werkt in Londen als curator aan een tentoonstelling van Belgische kunst. Hoewel zijn eigen werk figuratief is, kiest hij ervoor om het Londense publiek te laten kennismaken met abstracte kunstenaars.

Tuymans selecteerde een veertigtal werken van kunstenaars als Francis Alÿs, Raoul de Keyser, Gert Robijns en zijn eigen echtgenote Carla Arocha en haar artistieke partner Stéphane Schraenen. Het zijn zowel hedendaagse als twintigste-eeuwse kunstenaars. Sommigen behoren volgens Tuymans tot "een vergeten generatie".

De expo wordt getoond in de Parasol Unit Foundation of Contemporary Art, een stichting die door een Iraanse verzamelaarster in het leven is geroepen. "Maar het is het soort tentoonstelling die ook in een museale context zou kunnen gebeuren", zei Tuymans in "De Afspraak" op Canvas. "Raar dat dit in België nog niet gebeurt."

De tentoonstelling start op 9 september en loopt tot 6 december.

Meest gelezen