Gigantische muurschildering van Bob Dylan in de steigers

Binnenkort kijkt singer-songwriter Bob Dylan uit over het centrum van de Amerikaanse stad Minneapolis. Op de zijgevel van het gebouw komt een gigantische muurschildering van de artiest. Het wordt een kunstwerk in zwart-wit met een stuk songtekst in verwerkt.
Minneapolis Star Tribune

De muurschildering, van 18 meter op ruim 45 meter, komt op de zijgevel van een voormalig theatergebouw in Minneapolis. De stad wil zijn centrum nieuw leven inblazen door een volwaardige culturele wijk wat meer in de verf te zetten.

"Minneapolis moet een stad worden waar de klok rond iets te beleven valt. Kunst en cultuur moeten hier deel uitmaken van het dagelijkse leven", aldus Joan Vorderbruggen, cultureel coördinator van de stad.

Het ontwerp van Dylans portret is van de hand van de Braziliaanse kunstenaar Eduardo Kobra. Hij maakte al graffitiportretten van onder meer rappers Tupac en Notorious B.I.G. in Miami en Nobelprijswinnares Malala Yousafzai in Rome. Dit wordt zijn grootste project buiten zijn thuisland Brazilië.

Een team van vijf artiesten zal gedurende twee weken bezig zijn aan de muurschildering. Over het ontwerp wil Kobra nog niet veel kwijt, enkel dat het een drieluik wordt van Dylan in zwart-wit. In het schilderij zal ook een deel van de tekst van "The times they are a-changin'" verwerkt worden.

Meest gelezen