Ongeval aangeven via app op smartphone

Vanaf eind dit jaar kan je bij een auto-ongeval een aangifteformulier invullen via een app op je smartphone. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Assuralia, de koepel van verzekeringsmaatschappijen, wil de aangifte zo eenvoudiger maken.
A2013

Nu gebeurt de aangifte van een ongeval op papier. Op de plaats van een ongeval zijn de omstandigheden waarin je een aangifteformulier moet invullen dikwijls verre van ideaal. Een app moet een aangifte veel makkelijker maken. Vanaf december kan je aan via je smartphone meteen je schadegeval overmaken

De app snort aan de hand van je nummerplaat je dossier bij de verzekeringsmaatschappij op. Vervolgens kan je met je wijsvinger de schade aanduiden op een tekening van je wagen. Via gps-bepaling roept de app ook de plek van het ongeval op in een digitale situatieschets. Met enkele simpele sleepbewegingen hoef je dan alleen nog een tekening van je auto op de juiste plaats te ­zetten. Je kan ook foto's van schrammen en blutsen toevoegen, zodat de kans op discussies later veel kleiner is.

Het digitale aanrijdingsformulier wordt geen verplichting.

Meest gelezen