Opnieuw 50 bootvluchtelingen omgekomen op Middellandse Zee

Het Zweedse schip Poseidon heeft 439 bootvluchtelingen gered van een boot op de Middellandse Zee. Dat meldt de Italiaanse kustwacht. Voor zo'n 50 andere opvarenden kwam alle hulp te laat.

Libische mensensmokkelaars maken gebruik van het goede weer om opnieuw zwaar overladen boten met vluchtelingen de Middellandse Zee op te sturen. De vluchtelingen ontvluchten oorlog, vervolging en armoede in het Midden-Oosten, Afrika en delen van Azië en betalen de mensensmokkelaars in het wetteloze Libië duizenden euro's om in gammele bootjes de overzet te wagen.

De bootjes raken echter zelden tot aan de overkant. Het Zweedse schip Poseidon dat deel uitmaakt van het Europese Triton-missie, heeft vandaag 439 bootvluchtelingen gered uit een boot. Voor zo'n 50 vluchtelingen kwam alle hulp te laat. Volgens de VN zijn dit jaar alleen al 2.400 bootvluchtelingen om het leven gekomen op de Middellandse Zee.

Meest gelezen