Afrekening met drugsfamilie Aquino

Silvio Aquino, een van de hoofdverdachten in de rechtszaak tegen de Italiaans-Limburgse familie, is vermoord. Het slachtoffer werd in de Limburgse gemeente Opglabbeek door het hoofd geschoten. Tegen de familie uit Maasmechelen loopt voor de Hasseltse rechtbank een ophefmakend proces over drugstrafiek. De verdachten van de schietpartij zouden nadien bij de Nederlandse stad Roermond mogelijk een tweede moord hebben gepleegd.
Silvio Aquino bij het begin van het proces

Het slachtoffer - een van de broers uit de familie Aquino - werd onder vuur genomen op het industrieterrein van Opglabbeek. De omgeving van het incident is afgezet en het gerechtelijk labo is aanwezig. Het Limburgse parket is een onderzoek gestart. Er wordt gesproken over meerdere daders en die zouden Silvio Aquino hebben klemgereden op het industrieterrein.

"De plaats delict ligt meer in het bos dan op het industrieterrein, op een bosweg. Een plaats waar je toch niet toevallig komt. Er staan geen huizen, het lijkt wel alsof je er enkel komt wanneer je er specifiek met iemand hebt afgesproken", getuigt VRT-journaliste Liesbeth Indeherberge die ter plaatse in Opglabbeek is.

Intussen is ook de familie van het slachtoffer op de plaats van de schietpartij aangekomen. Het onderzoek is volop bezig, maar van een echte klopjacht op de mogelijke daders is geen sprake.

Link met dodelijke schietpartij in Nederland?

De verdachte dader of daders zouden na de schietpartij naar Nederland zijn gevlucht. Even over de grens, nabij de plaats Roermond in Nederlands-Limburg, zouden ze mogelijk een tweede moord hebben gepleegd. Het lichaam van het slachtoffer - een man - werd op de pechstrook langs de autosnelweg A73 gevonden. Volgens de politie is het slachtoffer doodgeschoten. Wellicht werd zijn lichaam langs de snelweg uit de wagen gegooid. Zijn identiteit is nog niet bekend.

De verdachte(n) van die moord verplaatsen zich mogelijk in een Jaguar. Volgens Nederlandse media gaat het om drie inzittenden. Een van hen draagt een tulband. Maar wie de daders zijn, welk motief ze hebben en of er een verband bestaat tussen de twee incidenten, is nog niet duidelijk. De Nederlandse politie houdt alvast een grote zoekactie naar de verdachten en zet daarbij onder meer een helikopter in.

"Iedereen lijkt er van uit te gaan dat het gaat om een afrekening binnen het drugsmilieu", zegt VRT-journaliste Liesbeth Indeherberge.

Familie verdacht van grootschalige drugstransporten

De familie van Silvio Aquino en hijzelf worden verdacht van grootschalige cocaïnetransporten. In de zaak zijn maar liefst 38 beklaagden. Het gaat om een van de grootste drugsprocessen ooit in ons land.

Silvio Aquino is een van de hoofdverdachten. Hij zou samen met zijn oudere broer en een vriend een bende hebben geleid die de drugs smokkelde.

Het proces is erg ophefmakend omdat de verdediging van de beklaagden - onder wie topadvocaten Sven Mary en Jef Vermassen - de vrijspraak vragen omdat de speurders volgens hen onwettige opsporingsmethodes hebben gebruikt. Daardoor lag het proces al verschillende keren stil. Het Hof van Cassatie oordeelde echter dat er géén onregelmatigheden zijn gebeurd. De volgende zitting zou normaal op 7 september zijn.

Meest gelezen