Tweelingbroers sluiten elkaar na 68 jaar weer in de armen

Duitsland, 1946. Lucjan en George Skrzynecki zien het levenslicht. Omdat hun Poolse moeder kort na hun geboorte ziek wordt, keert de tweeling - van elkaar gescheiden - terug naar Polen. Lucjan en George worden door een ander gezin geadopteerd. Op zijn 18e verjaardag leest George in een brief van zijn (inmiddels overleden) moeder dat hij een tweelingbroer heeft. Pas sinds deze week zijn ze herenigd.

George had alle hoop opgegeven om zijn tweelingbroer terug te zien. Hij emigreerde in de jaren 70 naar de Verenigde Staten en hij stichtte daar een gezin. 

Vorig jaar wendde een jonge vrouw zich tot de opsporingsdienst van het Poolse Rode Kruis. Ze zocht er inlichtingen over de familie van haar vader, Lucjan Pozanski. Die zoektocht zou uiteindelijk leiden tot de "vondst" van tweelingbroer George.

Sinds de tweeling elkaar heeft teruggevonden, zijn ze onafscheidelijk van elkaar. "Ik wil alles over Lucjan te weten komen en hem mijn verhaal vertellen", zegt een zeer geëmotioneerde George Skrzynecki in de Duitse media.

Meest gelezen