Dit is het nieuwe logo van internetreus Google

Het is u misschien al opgevallen, zoekmachine Google heeft een nieuw logo. "Onze nieuwe stijl geeft niet alleen aan dat je Google gebruikt, maar ook hoe Google voor je aan het werk is", klinkt het.

Google heeft een nieuw logo. Het nieuwe logo is geen zo'n grote verandering van het vorige logo. Het maakt gebruik van een nieuw lettertype dat het iets moderner en speelser maakt. Ook de kleurtjes zijn iets feller. Het nieuwe logo zou volgens de internetreus ook beter in de lijn passen van het logo van Alphabet, het nieuwe moederbedrijf van de verschillende Google-producten.

De internetreus legt in een blogpost uit waarom het voor een nieuw logo kiest. "Google was ooit een bestemming die je bereikte vanaf één apparaat, namelijk een pc. Vandaag de dag gebruiken mensen echter diverse platforms, apps en apparaten voor interactie met onze producten", klinkt het. "Onze nieuwe stijl geeft niet alleen aan dat je Google gebruikt, maar ook hoe Google voor je aan het werk is."

Naast het algemene letterwoord, krijgt ook het kleine g'tje bovenaan het tabblad een update. De kleine "g" wordt vervangen door een kleurrijke hoofdletter "G" (zie foto). Wie overigens nog geen nieuw logo te zien krijgt op de website van de zoekmachine, moet nog wat geduld oefenen. Het kan even duren vooraleer de logo's overal veranderd zijn.

Meest gelezen