Dedecker schuldig in zaak-privédetective, maar krijgt geen straf

Jean-Marie Dedecker krijgt opschorting van straf in de zaak rond de privédetective. Hoewel de correctionele rechtbank van Hasselt hem wel schuldig bevond aan schriftvervalsing door het veranderen van de datum van een contract, krijgt hij dus geen straf.
Nicolas Maeterlinck

De politicus huurde in 2008 een privédetective in om de mogelijke rol van Karel De Gucht (Open VLD) te onderzoeken bij de verkoop van het gerechtsgebouw in Veurne.

Een mondelinge overeenkomst tussen de detective en Dedecker van 22 november 2008 werd pas in mei 2009 geformaliseerd door de handtekening van Dedecker op datum van 22 november 2008. De correctionele rechtbank oordeelde nu dat hij schuldig is aan schriftvervalsing, maar krijgt een opschorting van straf.

De privédetective kon geen link vinden tussen De Gucht en de vennootschapsstructuur achter onder meer de sale-and-lease-backoperatie van het gerechtsgebouw in Veurne.

Meest gelezen