Vlamingen betalen te veel voor te snel internet

Volgens het BIPT (de Belgische regulator voor de postdiensten en telecommunicatie) kan een gemiddeld gezin (met 1 kind) tot 600 euro per jaar besparen door te kiezen voor de goedkoopste tarieven. Door de concurrentie tussen de telecombedrijven zakken de prijzen. Bovendien bieden ze ook regelmatig nieuwe voordeelbundels aan die voordelig zijn. Thomas Vanderveken wil in het Eén-programma "Voor hetzelfde geld" weten of hij ook maandelijks té veel betaalt.

Vanderveken doet een test op www.bestetarief.be levert hem meteen een voorstel tot besparing van 420 euro op als hij een aantal switches maakt. Wat vooral opvalt is dat zijn internetabonnement veel sneller -en duurder- is dan wat hij nodig heeft op basis voor zijn gebruik.

Van Kristof Van der Stadt van het magazine Datanews komt hij te weten dat hij lang niet de enige is: veel Vlamingen hebben een veel zwaarder internetpakket dan nodig voor hun verbruik. "Als je enkel en alleen wat surft en wat mailt, af en toe een filmpje kijkt, dan heb je eigenlijk veel minder nodig dan de operator je doet geloven", stelt Van der Stadt. Veel Vlamingen betalen te veel voor te snel internet.

"Ik kan tot 420 euro per jaar besparen"

"Telecomoperatoren doen ons geloven dat we niet zonder kunnen"

Meest gelezen