E314 afgesloten na reeks zware ongevallen

Op de E314 zijn vanochtend verschillende zware ongevallen gebeurd met vrachtwagens en auto’s. Daarbij is één automobilist omgekomen. De snelweg is vanuit Nederland afgesloten in de richting van Lummen.

Een eerste ongeval gebeurde vanochtend omstreeks 10 uur tussen Maasmechelen en Genk. Een Duitse reisbus, een auto en een truck botsten er op elkaar. Vervolgens botste even verder een auto achterop een vrachtwagen. De automobilist overleefde die klap niet.

Door de ongevallen groeide de file verder aan met nog meer kleine aanrijdingen tot gevolg. Inmiddels gebeurde ter hoogte van Maasmechelen opnieuw een zwaar verkeersongeval met drie vrachtwagens. Naast het dodelijke slachtoffer zijn bij de verschillende ongevallen ook een aantal gewonden gevallen.

De hulpdiensten hebben de snelweg afgesloten tussen Maasmechelen en Genk. Het verkeer vanuit Nederland moet de snelweg dus verlaten en lokale omleidingen volgen. De hinder kan nog uren duren.

Meest gelezen