Raad van Bestuur VRT vergadert volgende week voort

De Raad van Bestuur van de VRT komt maandag opnieuw bij elkaar om het Transformatieplan voort te bespreken. De directie wil eerst enkele pistes concreet uitwerken. Volgens voorzitter Luc Van den Brande mag er aan de kerntaken van de openbare omroep geenszins geraakt worden.
© VRT 2008

De Raad van Bestuur is vandaag bijeengekomen om het Transformatieplan een eerste keer te bespreken. Verschillende onderdelen werden concreet toegelicht. Op basis van die bespreking en de geleverde bemerkingen zal de VRT-directie enkele pistes voort uitwerken. Het uitgangspunt blijft een sterke openbare omroep.

"Wij als Raad van Bestuur vinden dat er enkele dingen moeten gebeuren, maar we vinden dat de kerntaken die de opdracht uitmaken van de openbare omroep absoluut overeind moeten blijven", zegt voorzitter Luc Van den Brande in een reactie. "Dit plan is meer dan een oefening. Ik vind het heel belangrijk dat we dit kunnen realiseren in goede sociale dialoog met respect voor alle medewerkers. Dit is immers een zaak voor de toekomst. Ik hoop dat iedereen op één lijn gebracht kan worden."

Maandag zit de Raad van Bestuur opnieuw samen. Dan presenteert de directie een bijgewerkt besparingsplan. Het is de bedoeling dat er dan een beslissing valt. Als het Transformatieplan in de huidige vorm wordt goedgekeurd, gaan de vakbonden dinsdag over tot een staking. Ook de bijsturing van enkele details kan een staking niet meer afwenden, klinkt het.

Meest gelezen