Gepersonaliseerde nummerplaten dubbel zo duur

Gepersonaliseerde nummerplaten worden dubbel zo duur. Dat heeft de ministerraad beslist. Wie een gepersonaliseerde nummerplaat op de auto wil, betaalt daar binnenkort 2.000 euro voor in plaats van 1.000 euro nu.

Op het kabinet van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) wijst men er op dat de tarieven al vijftien jaar niet meer waren aangepast en dat de tarieven in ons land, in vergelijking met de buurlanden, nog steeds relatief laag zijn.

Het uitreiken van een kentekenbewijs of een duplicaat kost voortaan 30 euro. Een nieuw kentekenbewijs - bijvoorbeeld bij wijziging van de technische of administratieve gegevens - kost 45 euro. Een tijdelijk kentekenbewijs van korte duur zal 75 euro kosten, terwijl je voor een inschrijving "proefritten" of "handelaar" 100 euro zal moeten betalen. De geldigheid van beide inschrijvingen vernieuwen kost in de toekomst 45 euro.

Meest gelezen