Ramsey Nasr en Kopergietery gelauwerd in Nederland

De Nederlandse Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties heeft de belangrijkste Nederlandse theaterprijzen van het voorbije jaar uitgereikt aan Marieke Heebink en Ramsey Nasr. Zij kregen respectievelijk de Theo d'Or en de Louis d'Or voor hun vertolking in "Medea" en "The fountainhead", twee voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam.
© gie Knaeps

Zondagavond zijn op het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg in Amsterdam de belangrijkste Nederlandse theaterprijzen uitgereikt. Marieke Heebink en Ramsey Nasr wonnen de belangrijkste awards.

Heebink en Nasr werden onderscheiden met respectievelijk de Theo d'Or en de Louis d'Or. Beide acteurs oogstten het voorbije jaar succes in een voorstelling van Toneelgroep Amsterdam.

Actrice Marieke Heebink won al haar tweede Theo d'Or. Dit jaar werd ze gelauwerd voor haar vertolking in "Medea". Ramsey Nasr kreeg de prijs voor zijn rol in "The fountainhead", waarin hij de jonge eigenzinnige architect Howard Roark gestalte geeft.

Het Vlaamse gezelschap Kopergietery werd gelauwerd met de VSCD Mimeprijs. Die award gaat naar een acteur of gezelschap die een belangrijke bijdrage aan mimetheater heeft geleverd het voorbije seizoen.

Er waren ook prijzen voor Vincent van der Valk en Antoinette Jelgersma voor beste mannelijke en beste vrouwelijke bijrol. Regisseur Johan Doesburg neemt afscheid van het Nationale Toneel met de award voor beste regie.

Meest gelezen