Twee doden bij arbeidsongeval in Antwerpse haven

In het Antwerpse havengebied zijn woensdagochtend twee arbeiders om het leven gekomen in een droogdok van Antwerp Ship Repair. Dat zegt de Antwerpse brandweer. Er volgt nog een onderzoek naar wat het ongeval precies veroorzaakt heeft.

"Vanmorgen omstreeks 4.30 uur zijn we opgeroepen voor een ongeval in het Droogdok. Dat is een plaats waar schepen hersteld worden. Daar waren twee mensen aan het werk in een hoogtewerker. Het bakje waarin ze stonden is om een nog onbekende reden afgebroken en naar beneden gevallen. We zijn ter plaatse gekomen, maar helaas kwam alle hulp te laat", aldus Bert Bruggemans van de brandweer.

De twee arbeiders waren op slag dood. Er wordt onderzocht hoe het ongeval is kunnen gebeuren.

"Vermoedelijk ligt corrosie of slecht onderhoud aan de oorzaak van dit ongeval. Het voorval moet nog verder worden onderzocht", aldus Pieter Wijckaert van het arbeidsauditoriaat Antwerpen. "De slachtoffers zijn twee Bulgaren. Een man woonde in Antwerpen, de andere arbeiders had geen verblijfplaats in België. Wanneer hun lichamen worden vrijgegeven, is nog onduidelijk."

Meest gelezen