"Excuses van Anderlechtspeler Trezeguet over wissen vrouwen aanvaard"

De discussie rond de foto waarop Anderlechtspeler Mahmoud "Trezeguet" Hassan vrouwelijke fans had uitgewist, lijkt gesloten. "De betrokken partijen aanvaarden de excuses van de Egyptische voetballer. De zaak is daarmee gesloten." Dat meldt het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen in een persbericht.

Mahmoud "Trezeguet" Hassan kreeg vorige week een stortvloed aan negatieve reacties over zich heen, nadat hij op zijn Instagram-profiel een discriminerende foto had gepubliceerd. Op de foto waren de hoofden van vier vrouwelijke fans weggegomd. Een van de "gewiste" vrouwen voelde zich diep beledigd en diende hierover een melding in bij het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen.

Ondertussen heeft Hassan de foto verwijderd en zijn verontschuldigingen aangeboden. "Zondag trof ik een foto aan op het internet waar supporters van Anderlecht een trui met mijn naam voor de camera's hielden. Ik wilde de fans danken voor dit mooi gebaar door die foto te posten via mijn Instagram-account. Ik had zelfs niet gezien dat het om een gemanipuleerd spandoek ging, laat staan dat er vrouwen uit de foto gewist waren. Toen de club mij attent maakte op de misplaatste foto heb ik deze onmiddellijk van mijn Instagram-account verwijderd. Laat één zaak duidelijk zijn: ik wilde niemand kwetsen."

"Zowel het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen, voetbalclub RSC Anderlecht als de vrouw die de klacht indiende aanvaarden de excuses van de voetballer en wensen het incident hiermee af te sluiten", besluit de mededeling van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen.

Meest gelezen