Eerste grote cyberaanval op Apple App Store

Apple heeft verschillende apps uit zijn App Store verwijderd. Het bedrijf zegt dat hackers schadelijke software hebben geplaatst die gebruikers uitnodigt om een valse versie te gebruiken van Apple's officiële software. De malware zou bij iPhone- en iPad-bezitters proberen om wachtwoorden afhandig te maken.

Apple heeft een aantal apps verwijderd uit zijn App Store. Het gaat om programma's die gemaakt zijn met valse software. De malware was niet extreem gevaarlijk maar probeerde bij bezitters van iPhones en iPads wachtwoorden en andere gegevens afhandig te maken. Dat gebeurde door gebruikers te vragen om in te loggen op een toepassing die eruitzag alsof het om officiële software ging.

Het is voor het eerst dat op grote schaal malware is aangetroffen in de App Store. Apple wist tot nu toe grotendeels buiten schot te blijven voor hackers. Het bedrijf zegt niet hoeveel apps het verwijderd heeft en hoe de gebruikers zich kunnen wapenen tegen de schadelijke software. Het gaat onder meer om de chat-toepassing WeChat, een app om muziek te downloaden en programma voor taxidiensten. Het ziet ernaar uit dat vooral mensen in China getroffen zijn.