Vladimir Poetin belt Elton John op (écht deze keer)

Vladimir Poetin heeft Elton John opgebeld en hem een ontmoeting voorgesteld. Dat heeft een woordvoerder van de Russische president bevestigd. Het telefoongesprek volgt op de uitnodiging die de Britse zanger in een interview uitreikte om met Poetin een gesprek te voeren over de LGBT-rechten in Rusland. Vorige week dacht Elton John Poetin al aan de lijn te hebben, maar toen bleek het om grappenmakers te gaan.

Begin deze maand had Elton John zich in een interview met de BBC laten ontvallen dat hij Poetin graag wil ontmoeten om te praten over de LGBT-rechten (lesbian, gay, bisexual, transgender) in Rusland evenals over de houding van de president ten opzichte van holebi's. Enkele dagen later liet de muzikant weten dat hij Poetin aan de lijn had gekregen, maar algauw moest hij toegeven dat hij door grappenmakers bij de neus was genomen.

Vandaag heeft de "echte" Poetin Elton John dan toch opgebeld, zo bevestigt zijn woordvoerder Dimitri Peskov. "Hij zei hem: "Ik weet dat enkele kerels je over de telefoon in het ootje hebben genomen, maar wees niet beledigd. Ze doen geen vlieg kwaad, hoewel dat hun daden natuurlijk niet rechtvaardigt"."

Nog volgens Peskov heeft Poetin Elton John een ontmoeting voorgesteld zodra hun beider agenda's dat toelaten. Tijdens die ontmoeting wil Poetin het over om het even welk onderwerp hebben dat de muzikant interesseert.

Poetin en zijn regime liggen sinds enkele jaren onder vuur op vlak van LGBT-rechten, vooral nadat het Russische parlement in 2013 een wet heeft gestemd die de "verspreiding van homopropaganda" verbiedt.

Meest gelezen