"Vlaanderen in top 5 van potentiële Tesla-productiesites"

De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla sluit op termijn een productiesite voor auto's of batterijen in Vlaanderen niet uit. Dat heeft Tesla-topman Elon Musk gezegd na afloop van een ontmoeting met de Vlaamse regering. Tesla wil ook samen met Brussels Airport aan een project voor zelfrijdende bussen op de luchthaven.

"We hebben momenteel nog veel capaciteit in onze fabriek in Californië, maar op termijn gaan we uiteraard de mogelijkheden bekijken voor lokale productie in Europa", zei Tesla-topman Musk vanmorgen. Vlaanderen zit volgens hem "zeker in de top 5" van potentiële vestigingsplaatsen.

Musk zei ook nog "erg onder de indruk" te zijn van hoe de Vlaamse regering zich verdiept heeft in de materie van elektrisch en autonoom rijden en hernieuwbare energie.

De Tesla-topman kwam ook nog even terug op het milieuschandaal bij het Duitse autoconcern Volkswagen. "Wat dit schandaal vooral aantoont, is dat de limiet bereikt is in de ontwikkeling van benzine- en dieselmotoren. Veel vooruitgang is er niet meer mogelijk met fossiele brandstoffen."

Na een ontmoeting met Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) maakte Musk ook nog bekend dat Tesla samen met Brussels Airport aan een project voor zelfrijdende bussen op de luchthaven van Zaventem wil werken. "We hebben dat besproken met Musk en hij is erin geïnteresseerd om over een verdere samenwerking te spreken", reageert Weyts.

Druk programma

Na de vergadering met de Vlaamse regering is ook nog een ontmoeting met de koning gepland. Daarna trekt Musk naar Antwerpen, waar hij een ontmoeting heeft met burgemeester Bart De Wever. Samen zullen ze in een Tesla naar de Antwerpse haven rijden, waar ook nog gesprekken op het programma staan.

De bezoeken passen in de reis door Europa die Musk momenteel onderneemt.

Meest gelezen