Overheid gaat voort met verkoop van spullen via eBay

De FOD Financiën zet door met het begin dit jaar gelanceerde project waarbij onder meer in beslag genomen en verbeurdverklaarde goederen verkocht worden via de populaire veilingsite eBay. Tot nu toe leverde het concept haast uitsluitend positieve reacties op, klinkt het. Na een proefperiode waarin vooral relatief goedkope spullen aan de man gebracht werden, volgt dit najaar voor het eerst een reeks horloges.

De FOD Financiën mag in beslag genomen goederen verkopen waarvan de opbrengst dient om een schuld af te lossen. Ook verbeurdverklaarde goederen die bij een misdaad zijn gebruikt, nalatenschappen zonder erfgenamen, goederen die nooit bij de post zijn afgehaald en afgeschreven wagens en kantoormateriaal van overheidsdiensten mag ze te koop aanbieden. Tot voor dit jaar gebeurde dat via drie kanalen: openbare veilingen, een (fysieke) Fin Shop in Haren en de website van diezelfde winkel.

Dit voorjaar besloot de FOD Financiën een eigen online winkel op poten te zetten op het populaire eBay, om een groter publiek aan te boren. Dat project wordt wegens succes voortgezet. "Het aanbod is vooralsnog vrij beperkt omdat een en ander nog moet worden uitgeklaard, voornamelijk op het vlak van de boekhouding", zegt woordvoerder Francis Adyns.

"We hebben onder andere al reiskoffers, een espressomachine, antieke stoelen, miniatuurvoertuigen, boeken, stripverhalen, een BBQ-toestel, sportschoenen, voetbalhandschoenen en wielertruitjes verkocht. In het najaar bieden we een eerste reeks met horloges van onder meer Rodania, Festina en Citizen aan via eBay, nadien zal een duurdere tweede reeks van horloges volgen, genre Rolex en Cartier."

Wat de FOD Financiën zoal in de aanbieding heeft, vindt u hier.

Meest gelezen