Peeters wil strenger optreden tegen Worldline

Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) wil in de toekomst strenger optreden tegen Worldline, het bedrijf dat het elektronische betalingsverkeer in ons land regelt. Vorige week veroorzaakten technische problemen vertragingen.
Nicolas Maeterlinck

Peeters heeft Worldline vanmiddag ontboden op zijn kabinet, na de technische problemen bij het bedrijf die vorige week vertragingen veroorzaakten bij elektronische betalingen. "We hebben voorgesteld dat we een bijkomend juridisch kader gaan maken dat strenger is om te voorkomen dat we in de toekomst nog met dergelijke zaken worden geconfronteerd."

Peeters heeft aan de Nationale Bank een audit gevraagd. "We hebben de Nationale Bank gevraagd om te kijken hoe we met klare wetgeving het juridische kader strenger kunnen maken. Op basis van die insteek gaan we kijken of we de wet gaan aanpassen zodat het strenger wordt, waardoor men zelfs sneller kan sanctioneren."

Ondernemersorganisatie Unizo is tevreden met het initiatief van de minister. "Het zet extra druk op een internationaal bedrijf. We hebben al vaker gezien dat als we vriendelijk proberen, het lang duurt voor we oplossingen krijgen. Hopelijk wordt door de tussenkomst van de minister de druk toch wat groter". Unizo gaat zelf nog onderhandelen met Worldline over een schadevergoeding.

Meest gelezen