Politie waarschuwt voor oplichtingsmail

De afgelopen dagen is een nieuwe oplichtingsmail in naam van de federale politie massaal verstuurd. In de valse mail staat dat de politie een snelheidsovertreding heeft vastgesteld en dat zo snel mogelijk een administratieve sanctie moet worden betaald. De Computer Crime Unit onderzoekt de zaak.

Sinds eind vorige week worden massaal veel mails verstuurd, zogezegd in naam van de politie, met als onderwerp "informatie over de overtreding en de opgelegde administratieve sanctie".

De mail ziet er heel geloofwaardig uit, maar is wel degelijk een oplichtingsmail, waarschuwt Peter De Waele, woordvoerder van de federale politie. "We roepen iedereen op om daar zeker niet op te reageren."

"De politie vraagt nooit via internet om een betaling te doen", benadrukt De Waele. "Wat ook een alarmbel moet doen afgaan, is dat in de valse mail geen nummerplaat vermeld staat, evenmin als de plaats van de overtreding."

De federale Computer Crime Unit onderzoekt de zaak. Voorlopig zijn er nog geen aanwijzingen over wie achter de valse mail zit.