Door het oog van de naald: de kleinste slak ter wereld

In China hebben wetenschappers het (lege) huis gevonden van mogelijk de kleinste landslak ter wereld. Angustopila dominikae heet het dier en het is amper 0,86 millimeter hoog. Daarmee past het helemaal in het oog van een naald.

De slak is gevonden door wetenschappers verbonden aan de universiteiten van Shinshu en Bern tijdens het verzamelen van kalksteenmonsters in de Chinese provincie Guanxi. Plots stuitten ze op verschillende minuscule grijze slakkenhuizen met een hoogte van minder dan één millimeter.

Het kleinste slakkenhuis kreeg de naam Angustopila dominikae en is amper 0,86 millimeter hoog. Mogelijk is de slak daarmee de kleinste landslak ter wereld. Een andere soort, de Angustopila subelevata, meet 0,87 millimeter in hoogte.

Alles samen hebben de wetenschappers zeven verschillende slakkensoorten beschreven. De resultaten zijn verschenen in het tijdschrift ZooKeys.

Meest gelezen